Een luxeappartement in een kleinschalig complex met een goede prijs-kwaliteitsverhouding

De tuin te groot, de kinderen het huis uit en drie overtollige kamers: het verhaal van Anne Tossins en Dirk Vandewalle is zeer herkenbaar, maar in het geval van het koppel was er nog een andere belangrijke reden waarom een verhuis naar iets kleiners zich aandiende. “Mijn zicht is de laatste jaren sterk verminderd”, vertelt Anne. “Het is zelfs zo erg geworden dat het nieuwe appartement moest aangepast worden aan mijn noden.” Het koppel is heel erg te spreken over de samenwerking met BOSSU, die ook instond voor de verkoop van het ouderlijke huis. “Op een week tijd was ons huis verkocht aan de geschatte prijs.”

Een kleinschalig appartementencomplex met alle comfort

Dirk en Anne woonden bijna veertig jaar in een ruime woning met een grote tuin. “Met het vertrek van onze kinderen was het huis te groot geworden en het onderhoud van de tuin vergde te veel energie”, zegt Dirk. “Daarbij kwam nog dat mijn zicht er de laatste jaren snel is op achteruit gegaan”, vult Anne aan. Alles samen bleek voor het koppel de tijd rijp om naar een appartement te verhuizen. “We waren op zoek naar een kleinschalig appartementsgebouw waar we nog veel inspraak zouden hebben in de inrichting en afwerking van ons appartement, want onze eisen en keuzes, dat zijn niet die van een doorsnee koper.”

“Toen ze bij BOSSU te weten kwamen dat ik slechtziend ben, bezorgden ze ons alle documenten met een groter, en voor mij leesbaarder lettertype”, vertelt Anne

Goede naam van BOSSU gaf mee de doorslag

Zoals zovelen startte het koppel zijn zoektocht naar een appartement via Google. “We schuimden tal van immosites af en zijn bij meer dan één bouwonderneming langsgeweest. Maar er was er geen enkele die een pasklaar antwoord had op onze vraag.” Dat was buiten BOSSU gerekend. Dirk: “Er waren een aantal factoren die de doorslag hebben gegeven. De belangrijkste voor mij waren, naast de mogelijkheid om de toegankelijkheid te optimaliseren, het feit dat het appartement niet verwarmd wordt op gas, dat er zonnepanelen op het dak liggen, dat het gaat om een zeer energiezuinig appartement met E-peil 20 en, tot slot, dat het BOSSU-team ook kon instaan voor de verkoop van ons huis. Dat ze ook nog eens een goede naam genieten in grootregio Roeselare en dat ze er qua prijs-kwaliteit en graad van afwerking echt wel met kop en schouders bovenuit staken, gaf ons extra vertrouwen om met hen in zee te gaan. Er worden nooit ‘standaardoplossingen’ aangeboden, ze kiezen meteen voor materialen van een hoogstaande kwaliteit.”

“Dat BOSSU er qua prijs-kwaliteit echt wel met kop en schouders bovenuit stak, gaf ons extra vertrouwen om met hen in zee te gaan”, aldus Dirk

Toegankelijkheid en speciale voorzieningen

Het koppel moest een paar jaar terug al een aantal aanpassingen doen aan de woning om het comfortabeler te maken voor Anne. Het was dus een absolute vereiste dat ze voldoende inspraak zouden krijgen in de afwerking van hun nieuwe thuis. “BOSSU gaf ons eigenlijk, zeker wat het interieur betrof, een groot stuk carte blanche”, zegt Dirk.

“We kozen eerst en vooral voor een appartement op het gelijkvloers met een klein tuintje erbij. We moeten met andere woorden geen lift nemen of een trap op.

Het tuintje en terras kan je makkelijk betreden via het schuifraam. Er werd ook voldoende aandacht besteed aan rolstoeltoegankelijkheid en ook het sanitair in de woning werd op maat gemaakt.” Maar dat was lang niet alles.

Betrouwbare partners met kennis van zaken

Los van bovenstaande ingrepen, was de juiste verlichting een absolute prioriteit. “Er werd een elektricien aangesteld die een speciaal lichtplan opstelde voor het appartement. We wisten zelf al zeer goed welk soort verlichting we nodig hadden. De elektricien waarmee BOSSU samenwerkt, wist meteen over wat we het hadden en voorzag in de gewenste verlichting.” Maar niet enkel met de elektricien had het koppel een goede verstandhouding. “De plaatselijke partners getuigden van veel ervaring en knowhow. Er was voldoende ruimte om onze eigen accenten te leggen en elk van de onderaannemers dacht in oplossingen in plaats van problemen. Hetzelfde kan overigens gezegd worden van onze projectleider bij BOSSU en alle andere mensen waarmee we te maken kregen”, besluit Anne.